//
estàs llegint...
Informació general

Vies de transmissió:

  1. Via parenteral: LA MÉS IMPORTANT. La més eficaç per a transmetre el virus de l’hepatitis C, el que justifica la gran prevalença a nivell mundial de la infecció. Explicaria la major prevalença en persones usuàries de drogues per via parenteral (UDVP), pacients que han rebut transfusions sanguínies i òrgans trasplantats abans del 1992 (quan es va descobrir el virus, des de llavors és porta a terme la detecció del VHC en donants). També és possible la transmissió a través de la realització de tatuatges i body piercing, tot i que el risc és molt baix si es porta a terme en llocs amb control sanitari. La transmissió per punxades accidentals en professionals sanitaris és de fins un 2% (SIGN, 2006).
  2. Via sexual: A Espanya s’han descrit unes tasses de contagi d’un 5% aproximadament. (DynaMed, 2007). S’ha de tenir en compte que hi ha més risc de contagi en pràctiques sexual “més agressives” com per via anal o per via vaginal durant la menstruació.
  3. Via perinatal o vertical: El risc de transmissió perinatal en fills de mares amb anticossos contra la VHC és d’un 2%, però aquest risc s’incrementa fins al 4-7% en els casos de coinfecció pel VIH (SIGN, 2006; DynaMed, 2007). No ha estat documentada l’adquisició a través de llet materna tot i que s’ha detectat càrrega viral en ella, la tassa de transmissió és la mateixa tant si ha rebut alletament matern com artificial, per tant no es considera la infecció materna una contraindicació per a l’alletament.
  4. Via horitzontal: S’han descrit infeccions per contagi en persones que conviuen però sense aparent exposició parenteral, el que s’atribueix a l’ús compartit de respalls de dents o maquinetes d’afaitar, amb tasses d’entre un 3-4%  (DynaMed, 2007).

No hi ha evidència de transmissió a través dels petons, abraçades, esternuts, tos, menjar, aigua, ús compartit de estris de menjar o beure, contactes casuals o altres contactes sense exposició sanguínia.

Entre un 10-50% dels casos no s’arriba a identificar la via de transmissió (DynaMed, 2007).

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: