//
Les hepatitis

Hepatitis: es una malaltia inflamatòria que afecta al fetge. Pot tenir diferents causes:

 • Infecciosa: provocada pels virus (hepatitis A, B, C) o bactèries.
 • Immunològica: les cèl·lules del sistema immunològic ataquen a les cèl·lules hepàtiques.
 • Tòxica: provocada pel consum d’alcohol i altres drogues, fongs venenosos o fàrmacs.

Tipus de transmissió:

 • VHA:  contacte amb deposicions d’una altra persona infectada, consum d’aigua o altres aliments contaminats.
 • VHB: transmissió sanguínia, transmissió sexual, transmissió a l’embaràs i lactància.
 • VHC: transmissió sanguínia (transfusions rebudes a Espanya abans de 1992, material de consum compartit, estris d’higiene personal, tatuatges, pírcings …), transmissió sexual (molt infreqüent, més probabilitats si hi ha coinfecció amb VIH), transmissió embaràs – lactància (molt infreqüent, depenent de la càrrega viral del VHC)

VHC (Virus de l’Hepatitis C)

Quan el virus de l’hepatitis C infecta la sang, penetra en les cèl·lules del fetge i comença a reproduir-se molt ràpidament.

Fases:

 • Hepatitis aguda o VHC aguda. Més de la meitat de les persones que pateixen una infecció aguda no tenen símptomes i altres poden sentir fatiga, debilitat, pèrdua de la gana i malestar abdominal.

El 80% de les perones que adquireixen el VHC no poden eliminar-lo de l’organisme, per això després de 6 mesos es converteix en crònica.

 • Hepatitis crònica: es considera crònica si el virus resta a la sang més de 6 mesos. Tot i que aquesta avança molt lentament, el virus que queda al nostre organisme pot continuar danyant el fetge.

L’hepatitis C es considera una malaltia silent, ja que moltes vegades la persona no nota símptomes el fetge es va deteriorant progressivament. Altres empitjoren fins a arribar a una cirrosi o un càncer de fetge.

 • Cirrosi:  Es produeix per un dany crònic de les cèl·lules del fetge. Poc a poc, van apareixent petites cicatrius internes (fibrosi) que trenquen l’estructura normal del fetge i com a conseqüència aquest òrgan deixa de portar a terme les seves funcions habituals.

____________________________________________________________________________________

Hepatitis: es una enfermedad inflamatoria que afecta al hígado. Puede tener diferentes causas:

 • Infecciosa: provocada por virus (hepatitis a, b, c) o bacterias.
 • Inmunológica: las células del sistema inmunológico atacan a las células hepáticas
 • Tóxica: provocada por el consumo de alcohol y otras drogas, hongos venenosos o fármacos.

 Tipos de transmisión:

 • VHA:  contacto con deposiciones de otra persona infectada, consumo de agua o alimentos contaminada
 • VHB:  transmisión sanguínea, transmisión sexual, transmisión en embarazo y lactancia
 • VHC: transmisión sanguínea (transfusiones recibidas en España antes de 1990, material de consumo compartido, utensilios higiene personal, tatuajes, piercings…), transmisión sexual ( muy infrecuente, mas probabilidades si coinfectado con VIH), transmisión embarazo-lactancia ( muy infrecuente, dependiendo de la carga viral de VHC)

VHC (Virus de la Hepatitis C)

Cuando el virus de la hepatitis C infecta la sangre, penetra en las células del hígado y empieza a reproducirse muy rápidamente.

Fases:

 • Hepatitis aguda o VHC aguda. Mas de la mitad de las personas que padecen una infección aguda no tienen síntomas y otras pueden sentir fatiga, debilidad, perdida del apetito a malestar abdominal.

El 80 % de las personas que adquieren el VHC no pueden eliminarlo del organismo, por esto después de 6 meses se convierte en crónica.

 • Hepatitis crónica: se considera crónica si el virus resta en la sangre mas de 6 meses. Aunque este avanza muy lentamente, el virus que queda en nuestro cuerpo puede continuar dañando el hígado.

La hepatitis C se considera una enfermedad silente, ya que muchas veces aunque la persona no note síntomas el hígado se va dañando progresivamente. Otros empeoran hasta llegar a una cirrosis o un cáncer de hígado.

 • Cirrosis: se produce por un daño crónico de las células del hígado. Poco a poco, van apareciendo pequeñas cicatrices internas (fibrosis) que rompen la estructura normal del hígado y como consecuencia este órgano deja de hacer sus funciones habituales.
Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: