//
Manifest

El dia 28 de Juliol es celebra el dia mundial contra les hepatitis, en aquest 2011 volem seguir centrant l’atenció en les persones amb hepatitis C consumidors de drogues, moltes d’elles en situació marginal, les quals corren el risc que la seva evolució sigui la mateixa que molts anys endarrere quan no existien els beneficis que es deriven de l’ús de moderns tractaments.

Per a que això sigui possible creiem que és convenient una major implicació per part dels equips assistencials per tal de donar una informació sanitària efectiva, dirigida a una conscienciació per part dels afectats de que és de gran importància cuidar-se i tractar-se, ja que a diferència de la infecció pel VIH, continua sense haver-hi un coneixement tan extens de la malaltia, fet que propicia a que persisteixin nombrosos falsos conceptes respecte al que suposa la cronicitat del virus de l’hepatitis.

No n’hi ha prou amb el coneixement de la serologia positiva en front a hepatitis C, sinó que es fa necessari conèixer l’estat de la càrrega viral i el genotip, com a arguments que condicionen el tractament i pronòstic.

Aquesta jornada és una oportunitat per a totes les entitats que s’hi adhereixen i de l’administració, per a que reiterem i seguim apostant per a nous compromisos dirigits a:

  • Conscienciació dels riscos que suposa per a la salut no cuidar-se el fetge
  • La conveniència de facilitar l’accés a centres especialitzats de persones amb indicació clara de tractament.

El tractament actual de l’hepatitis C és una situació d’excel·lència que implica haver aconseguit un bon recolzament social, i en masses ocasions es necessària la millora de les seves condicions en aquest àmbit per a que aquest fet no sigui un motiu de ser descartades com a candidates al tractament. Aquest fet exigeix una bona coordinació entre centres extrahospitalaris i hospitalaris, fins hi tot amb distribució de funcions.

Un any més, reiterem el nostre compromís per a seguir treballant per a millorar el diagnòstic, la sensibilització i la caracterització de la malaltia amb càrrega viral, genotip, principals pautes de tractament, i criteris per a considerar el fracàs terapèutic. I per tant, tenir un rigorós coneixement sobre indicacions, contraindicacions i també els efectes indesitjables de les pautes terapèutiques més prevalents. Dissenyar circuits d’accés a les proves complementàries i transmetre de manera entenedora tots aquest coneixements.

Ens sentim amb el deure de seguir treballant per a que la Hepatitis C deixi de ser el que l’any passat vam anomenar “epidèmia silenciosa” entre els usuaris de drogues, aunant i dirigint els esforços per a fer palesa la importància que té el coneixement de les conseqüències que comporta a nivell de salut, i és per això que diem: “amb el fetge no s’hi juga! Cuida’l”

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: